Ma reggeli Ima

Ó hatalmas Isten, mindenható Úr, mennynek és földnek teremtője, mindenek Ura! 
Te vagy minden szépség, szeretet, boldogság, képesség és a hatalom forrása, te vagy a tudásnak tárháza.
Meghajlok előtted és köszönetet mondok.
Legfőképpen köszönöm végtelen türelmed mellyel eredendő bűneim és gyengeségeim iránt viseltetsz.
Köszönöm a leckéket amelyekben nap mint nap részesítesz, és a feladatokat amik által biztosítod a lehetőséget számomra a szolgálatodra.
Köszönöm hogy előző éjjel is fedelet adtál fejem felé, ami alatt álomra hajthattam fejem.
Köszönöm hogy bőséges és finom táplálékhoz juttattál a mai reggelen is és még egy kis időt biztosítottál részemre, hogy jelenleg használt testemben ennyivel is több álljon rendelkezésemre hogy téged szolgálhassalak a magam szerény módján.

Jelenléted életemben és irányomba sugárzó feltétel nélküli szereteted nyilvánvaló számomra. Tudom hogy bármit megadnál nekem amire igazán szükségem van. Mint mennyei atyám és legjobb barátom érzem ahogy most is mosolyogsz rám, velem örülsz és velem hatódsz meg miközben ezeket a sorokat írom. Tudom hogy te is a vidámságot szereted hiszen te magad vagy a vidámság és minden boldogság forrása. Nem engedhetjük hogy szívünkben bú vagy szomorúság burjánozzon el bármilyen (vélt) oknál fogva, mert a szomorúság nem más mint a te hiányod életünkben, elfelejtett személyes kapcsolatunk megnyilvánulása.
Te mindig itt vagy velünk, végtelen sok formában megnyilvánítva kegyedet különböző módokon egyengetve utunkat. Paramātmāként a szívünkben ismerője vagy a legrejtettebb vágyainknak... igazából még azoknak is amikről jelenleg mi magunk sem vagyunk tudatosak :)
Csapongó elménk, sértésekkel teli szívünk és anyagi energiáidtól megrészegült érzékeink vakságából kifolyólag csak az történhet hogy mi nem vagyunk képesek vagy éppen hajlandóak meglátni téged, meghallani útmutatásaid...

Te magad vagy a vidámság így természetesen gyakran meg is viccelsz minket :) Persze mi nem mindig érthetjük humorod mivel a te humorérzéked tökéletes míg a miénknek még bőven van mit fejlődnie hogy minden alkalommal képesek legyünk őszintén veled nevetni a tréfáidon... legalább is azokon mikor éppen minket viccelsz meg :) 

A magam részről én annyit ígérhetek hogy továbbra is igyekezni fogok :)

Néha elgondolkodom mit is kérhetnék még tőled, de minden alkalommal arra a következtetésre jutok hogy nincs mit kérnem hiszen te vagy a szívek vágyainak legbensőbb ismerője, te tudod legjobban mire van valójában szükségem. Te tudod mi az ami a hamis egómat erősítené és félrevezetne utamon, te tudod, mi az ami az érzékeim rabszolgájává tenne. Te vagy az aki tudod milyen feladatokra állok készen és mik azok amikre még nem. Tudom hogy az életben mindannyiunkat csak olyan feladatok elé állítasz amit jelen állapotunkban képes kell hogy legyünk megoldani. Így bármi mást kérni valószínűleg csak egy "hosszabb, rögösebb utat" jelentene az anyagi univerzum feltételekhez kötött világaiban…

Ha most mégis kérnék akkor a türelem erényét kérném mindannyiunk számára. Végtelen türelmet önmagunkkal és másokkal szemben. Türelmet családtagjainkhoz, barátainkhoz, ismerőseinkhez vagy számunkra ismeretlenekhez, csak úgy mint irigyeinkhez és rosszakaróinkhoz. Türelmet ami a lecsendesített, békés elméhez vezet, a lecsendesített békés elme pedig a szívünk tisztulása által hozzád.

Többet nem is kérhetnénk mivel tudom hogy az út ami hozzád vezet vissza az az odaadó szolgálat útja és bár a szolgálatok egyénileg lehetnek különbözőek de az út ugyanaz.
Az odaadó szolgálat ismérvei a "türelem, figyelem, megértés és a szeretet" illetve az önzetlenség. Türelem, figyelem, megértés és szeretet mindennel kapcsolatban és feltételek nélkül mindenki felé. Te magad vagy a tökéletes türelem, megértés és az abszolút feltétel nélküli szeretet a magad tökéletességéből kifolyólag, de nekünk is törekednünk kell ezen erények minél tökéletesebb elsajátítására, hogy törekvéseink által méltóvá váljunk a szolgálatodra. Te magad vagy minden ok oka, a kezdet és a végső cél, te vagy minden lemondás és áldozat végső haszonélvezője.
A türelem szükséges a figyelemhez, a figyelemből a megértés következik, ha meg megértjük valakinek helyzetét képessé vállunk szeretni is őt.

Ha kellően figyelünk megérthetjük hogy minden a Te teremtésed és minden a Te szerves részed is egyben, így amíg nem vagyunk képesek mindent elfogadni és szeretni a maga önvalójában, addig  téged sem megfelelő módon, az az nem feltétel nélkül szeretünk! Az igaz szeretet minden esetben csak a "feltétel nélküli önzetlen szeretet". Minden más csak silány eltorzult formája a belőled áradó, irányunkban megnyilvánuló végtelen és legfőképpen önzetlen szeretetednek!

Ha valaki türelmetlen vagy gyűlölködő bármivel vagy bárkivel szemben az egyben veled türelmetlen és gyűlölködő mivel te ott lakozol mindenki szívében, és minden elemi részecskében.
Ó hatalmas Isten, mindenható Úr, ezért kérek én a végtelen türelmedből minden anyagi univerzum kötőerejében ragadt lélek számára, hiszen a türelem erényének elsajátítása az első kis szükséges lépés az odaadó szolgálat útján. 
Az útra, amin haladva felszabadulhatunk érzékeink rabságából, az útra ami kivezet minket az anyagi univerzum feltételekhez kötött világaiból, az útra ami visszavezet hozzád a lelki világba.

Ezért kérek a végtelen türelmedből mindannyiunk számára, hiszen a türelem erényének (ki)fejlesztése, esetleg indokolatlan kegyedből történő megkapása az ami a megfelelő fókuszálásra képes elméhez vezethet (türelem -> figyelem -> hatékony fókusz)...

.... miközben ezen ima lassan formát ölt, elértem egy olyan pontig mikor felmerült bennem egy gondolati szikra, egy sugallat. Egy sugallat, egyfajta kétely ami arra mutat rá újfent hogy mennyire fontos a helyes megfogalmazása és megfelelő kifejtése egy esetleges a Legfelsőbb felé irányuló kérésünknek.

Jelen esetben az merült fel bennem hogy mihez vezethet ha ezen erény (a türelem erénye) megléte nem jár együtt a szív megfelelő tisztaságával. Értem ez alatt hogy ha a szív nem megfelelően tiszta és vágyaink kevertek de valamilyen indokolatlan kegyből, esetleg lemondásaink eredményeképpen mégis megkapjuk a türelem erénye által az elme fókuszálásának képességét, nem e a hamis egónk újbóli megerősödését eredményezné e, hiszen az elme fókuszálásának képességével olyan hatalom ígéretének kísértése is együtt jár ami nem megfelelően tiszta szív és tiszta motiváció nélkül csak még mélyebbre vezető utakra terelheti az anyagi világban utazó eltévedt lelket.  

Ó Kedves Krisna, köszönöm hogy újfent rámutattál hiányosságaimra, és megerősítetted bennem a bizonyosságot a szív tisztításának szükségszerűségére is, ami egy ponton túl már csak az önzetlen odaadó szolgálattal lehetséges. 
Bizonyos vagyok benne hogy bár ezen szolgálatok nélkül is sok testi és elmebeli képességet kifejleszthetünk, de szívünk tisztítására tett erőfeszítés nélkül ezen képességek nagyobb valószínűséggel csak a bukásunkat eredményeznék. 

Ó Mindenkit Vonzó Úr, mi mást kérhetnék még ezek tudatában minthogy megadd a lehetőséget mindannyiunknak hogy szolgálhassunk téged, megadd a lehetőséget hogy felismerjük ezen szolgálat transzcendentális jelentőségét és hogy meglássuk a te indokolatlan kegyed ezen felismerésben hiszen ezen felismerés nem történhet meg a te indokolatlan kegyed nélkül mikor is megnyilvánítod előttünk személyes formádat.

Ó Krishna mily tökéletes és magától értetődő összefüggések ezek. Mint csodálatos minták az univerzum szövetén amik csak lelki érzékeink számára nyilvánulnak meg. Számomra a transzcendentális tudás minden apró kis morzsája amiről hallani és amit látni engedsz, amiről engeded fellebbenni számomra az illúzió fátylát, mind mind érzékeket gyönyörködtető mennyei virágoskertek. Tudom hogy ezek csak a te határtalan kegyednek köszönhetően tárulkoznak fel előttem amiért nem lehetek eléggé hálás.

Elmém csapongó, szívem szennyezett, nap mint nap követek el sértéseket. Gyenge vagyok és esendő de te eddig is mindig megmutattad a helyes utat. Még ha oly sokszor le is tértem róla te mindig visszavezettél rá.

Ó hatalmas Isten, mindenható Úr, mennynek és földnek teremtője, mindenek Ura! 
Te vagy minden szépség, szeretet, boldogság, képesség és a hatalom forrása, te vagy minden tudásnak tárháza.
Meghajlok előtted és köszönetet mondok.
Köszönöm végtelen türelmed mellyel eredendő bűneim és gyengeségeim iránt viseltetsz.
Köszönöm a leckéket amelyekben nap mint nap részesítesz, és a feladatokat amik által biztosítod a lehetőséget számomra a szolgálatodra.

Köszönet mindenért Dicsőséges Úr, Mennyei Atyám és Barátom. Köszönöm hogy ezt a napot is megérhettem hogy a szolgálatodban fejlődhessek!

Mindenki számára csodálatos napot kívánok!

Hare Krisna Hare Krisna
Krisna Krisna Hare Hare!
Hare Rama Hare Rama,
Rama Rama Hare Hare!