Az elme megtapasztalásai és a Lélek útja!

Sokan keverik a "Lélek" és az "Elme" fogalmát, nincsenek tisztában azok helyzetével, egymáshoz való viszonyukkal. Ígérem, rövidesen ezekre a kérdésekre is bővebben kitérek, főleg mivel az eddigi (tulajdonképpen bevezető jellegű) írásaim is jelen csoportosítás szerint a "Lélek Útja" kategóriába lettek besorolva. Ezek az írásaim habár tartalmaznak utalásokat több helyen is a Lelki mivoltunkra, főleg csak az elme és az anyagi univerzum szintjeihez tartozó összefüggésekkel foglalkoznak.
Persze tágabban értelmezve a kérdést, az általam oly sokat emlegetett "elme lecsendesítés" amit minden írásomban hangsúlyozok, fontos lépés, mondhatni alapfeltétel a "valódi" lelki útra lépéshez de igazából igen csak az út elejét jelenti.
A jelentősége mégis az hogy a lecsendesített elménk mellett ha már készen állunk rá, képessé válhatunk meghallani Paramatot (szívünkben lakozó felsőlélek), aki végtelen türelemmel "beszél" hozzánk, tanít minket minden pillanatban. Persze ahhoz hogy meghalljuk csendes de mégis tudástól, harmóniától és erőtől duzzadó szavát, képessé kell válnunk csapongó elménket lecsendesíteni és figyelmünket rá fókuszálni. Paramat utat mutat nekünk, segít minket eligazodni az anyagi univerzum feltételekhez kötött világaiban és Hiteles Tanítók felé irányít minket ha eljött az ideje... Rövidesen folytatás következik!...

A későbbiekben tervezem hogy amint elkezdek publikálni szorosabban vett lelki szintű tanulmányokat, az anyagi síkokhoz tartozó megtapasztalásoknak új kategóriát nyitok. Azt hogy hol húzom majd meg a határt, egyenlőre még nem tudom mert nehéz elválasztani az elme és a lélek fejlődésének útját hiszen jelenlegi megnyilvánult állapotunkban ezek szervesen egymásba fonódnak.

Legyen szép a napotok!