Vázlatok és rajzolás újjal táblagépen

First attempts, how to use my finger as pen on my tablet.
Első próbálkozások, hogyan tudom használni az ujjamat ceruzaként a tabletemen.

 

A következő lépés a pihenésre és alvásra szolgáló kabin/cookpit elkészítése, majd a "main hull"-ra történő felszerelése.
Ennek mérete végül is maradt az eredetileg tervezett igazán minimalista, mondhatni spártai 120x250x80cm :) Ilyen amúgy is szűkös méreteket nem igazán lenne célszerű döntött falakkal vagy ívekkel tovább karcsúsítani a belső tér kárára. A kabin/cookpit témában is sok lehetséges opción elgondolkodtam, vázlatokat készítettem, mérlegeltem majd figyelembe véve a befektetendő munkát is, arra a következtetésre jutottam hogy ebbe a méretben csak maximum annyit érdemes alakítani a kicsit bumfordi "tégla" alapformán hogy a teteje az elejénél 40cm-ről kezdjen el emelkedni és a kabin végénél érje el a maximális magasságát ami 80cm. Így a hajó törzsébe beülve egy zárt térben lévő kényelmes ülőhelyet kapunk (de akár kettőt is), feküdni meg a törzsre ráépített kabin mérete tökéletesen elegendő, sőt a hajók többségében kialakított halóhelyektől jóval tágasabb is lesz.
Ha a kabin tetejét ívesíteném, akkor a felület a görbület újabb problémákat vetne fel a szerelvények rögzítésével kapcsolatban, beleértve a tervezett tolóajtót is. Az oldalfalak megdöntésén is gondolkodtam de akkor újfent a belső térből vennék el bár ebben még nem határoztam. Az igazság az hogy egy ilyen "posztapokaliptikus" hajó megjelenésénél ez a minimalista design még előny is :) Minimalista vagy sem de azért a bejárathoz terveztem rovarháló felszerelését is :) Erre két lehetséges megoldást dolgoztam ki. Az egyik esetében keretbe rögzített elcsúsztatható megoldással a másikban redőnyszerűen megvezetve egy tengelyre fel illetve arról lecsavarható módon kialakítva. A kitekintő ablakokon illetve további szellőzést biztosító nyílásokon meg gondolkodom. 

Annak ellenére hogy nagyon sok lehetséges formát, technológiát és megoldást átgondoltam, még sok kérdésben nem hoztam döntést. Igyekszem lépésről lépésre haladni. Most a következő lépés az amire fókuszálok, az a kabin kialakítására. 

A cikk végére csatoltam néhány méretarányos vázlatot 2D-ben, a Transcendent Voyager lehetséges trimaran és proa kialakításával kapcsolatban.