cv


Adatok                                                             

Név:                  Tomori László

Születés:            1970

Nyelvek:            Angol, Magyar (anyanyelv)

E-mail:              Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Webszájt:          www.owanderer.com

                        www.facebook.com/transcendentvoyager

 

Magamról

Mi az Út, miért vágyakozunk sokan hogy útra keljünk, majd megérezve ízét újra és újra megtegyük? Mik azok a hatások amik némelyikünket hajtanak míg másokat, visszatartanak, eltántorítanak? Mi az amit keresünk és mi az amit útközben találunk?

Egyáltalán képesek vagyunk e meglátni és felismerni ha szemünk elé kerül az amiért annak idején elindultunk, hiszen mikor az első óvatos lépéseket megtettük mind csak egy érzést követtünk, egy megfogalmazatlan vágyat, egy felvillanó késztetést.

Az Út során mind változunk, alakulunk, csiszolódunk. Talán egy idő után már nem is számít mi indított el minket, mivel próbáltuk Önmagunk előtt igazolni első óvatos vagy utólag visszatekintve éppen meggondolatlannak tűnő lépéseinket, hisz az egész jelentőségét veszti azon felismerés tükrében, hogy már csak az Út számít amin elindultunk. Az Út amit a sors kirótt ránk, az Út amit végig kell járnunk, hogy megtudjuk hová is vezet.

Nem a test vágyakozik az útra hanem a lélek. A test csak a lélek (és az elme) vágyát igyekszik megvalósítani. Ebből kifolyólag az Út bár sokszor fizikális síkra is kivetül, valójában a lélek útja. A lélek útja, egy spirituális út ami által megtapasztalunk és tanulunk. Ráébredhetünk kik is vagyunk valójában, mit is keresünk, honnan jöttünk és merre tartunk...

Tomori László vagyok, 48 éves. Foglalkozásomat tekintve „digitális nomád”.
Webszájtokat, 360-as fotókat, VR túrákat, 360-as és „overcapture” filmeket készítek.
3 kontinensen és két nagyobb szigeten vándoroltam és/vagy éltem eddig különböző körülmények között, követve egy késztetést, egy halvány érzést. Visszatekintve életem különböző szakaszaira, már tudom, hogy több volt/van bennük mint céltalan bolyongás. Valójában ha bármelyikünk képes az elméjét huzamosabb időre lecsendesíteni, majd tiszta elmével visszatekinteni az élete bizonyos történéseire, a történések együttes folyamatára, hamar felfedezhetünk bennük összefüggéseket amik érdekes felismerésekhez vezethetik a "szemlélődő utazót".

Nem tartom fontosnak saját személyem hatását a világ folyására, csak egy vándor vagyok, mint mindannyian. A bennem megfogalmazódó gondolatok mindannyiunkban megfogalmazódnak előbb-utóbb hisz mind egyazon cél felé tartunk, egymást néha keresztező közeli ösvényeken...

 

Gyakorlat 

Kreatív munkák, web, fotózás, filmezés, nyomtatás területén a teljesség igénye nélkül többek között:

1999-2009,

EPC nyomda /Budaörs/

Alphabetmedia filmprodukciós iroda és kreatív stúdió  /New York - NYC/

Channel 4 /London/ (szabadúszóként)

stb.…

 

2009-

Szabadúszó kreatív munkák és project management: web, fotózás, filmezés, nyomtatás 

 
Az elmúlt néhány évben csendes visszavonult életet éltem. Szükségét éreztem hogy amennyire lehet kivonjam magam az erre a korra oly jellemző állandó pörgés kényszeréből. A mai ember hajlamos önteltségéből fakadóan azt hinni ha Ő nincs akkor megáll az élet vagy ha éppen nincs állandó mozgásban akkor lemarad valamiről. Tudtam hogy az elme lecsendesítése egyfajta kulcs lehet egy másik síkra, egy új korszakom felé de ehhez első lépésben ki kellett szakadnom a belénk rögzült szubrutinok béklyóiból hogy az előző korszakaim megtapasztalásinak tanításait megfelelő módon helyére tehessem.

Természetesen ez alatt az időszak alatt is elvállaltam kisebb kreatív projekteket illetve alkottam is pusztán belső indíttatásra de ezeket inkább csak az alkotás kedvéért mint anyagi haszonszerzés céljából tettem. Nem igazán foglalkoztam marketinggel és nem törekedtem arra sem hogy folyamatos megbízatásaim legyenek. Nem szerettem volna ha napjaimat továbbra is munka vagy annak keresése tölti ki hiszen ebben az esetben a megtapasztalások nagy része is csak az anyagi síkra korlátozódik és valójában hátráltatták volna hogy más síkokon megtapasztaljam amiket meg kellett tapasztalnom, megtehessem amiket meg kellett tennem.

Az elmének időre van szüksége és belső nyugalmi állapot elérésére ahhoz hogy előző időszakok megtapasztalásait feldolgozhassa. A mai korban az emberek többségét egyfajta állandósult "pörgés", vibrálás jellemzi és az érzékeiken keresztül folyamatosan rájuk zúduló ingerek hatására az elme képtelen a beérkező információkat megfelelő módon rendszerezni, kiértékelni. Ezek a szünet nélkül minket ért ingerek az esetek nagy részében nem csak elvonják figyelmünket de el is fedik mélyebben megbúvó háttérfolyamatok valós mibenlétét, nem hagyva mást csak illúziót...

Bővebben: www.owanderer.com

 

Speciális gyakorlat

Harcművészetek: 1987-

  •  Kyokushinkai Karate
  •  Tradicionális Box
  •  Kick Box
  •  K1
  •  és még sok minden más amivel utazásaim során találkoztam...

 

Járművezetői engedély 1987-től, több mint 2000000 km tapasztalattal /Európa, USA, Japán, Észak Afrika, UK .../

 

Hobbi 

Utazás, harcművészetek, jóga, meditáció, lelki gyakorlatok…  

-----------------------------------------------------------------

"...határidők és konkrét úti célok nélkül, kikötőből kikötőbe, partról partra vándorolva. Hajnalban vitorlát bontok ha az időjárás jónak ígérkezik, majd késő délután újra a part felé veszem az irányt a következő kikötésre alkalmasnak tűnő hely felé. Ott eltöltök egy-egy éjszakát vagy néhány napot, majd indulok tovább. Ha egy adott helyen úgy érzem maradnom kell még, akkor maradok akár egy hetet vagy hónapot, ahogy az élet hozza, megélve minden pillanatot…"