2019 február - A Transcendent Voyager készültségi állapotának kiértékelése

Készítettem egy kiértékelést a Transcendent Voyager jelenlegi (2019 február) készültségi állapotáról.

A célnak azt tűztem ki, hogy a kis hajóm, a Transcendent Voyager május végére már lakható állapotba kerüljön és alkalmas legyen a környező tengerek vagy óceán part menti vizein biztonságosan haladni.
Összeírtam mi van kész a hajómon és mi lenne még, az a továbbiakban elvégzendő munka amivel ez a cél megvalósulhat.
Ez az állapotkiértékelés tulajdonképpen egy TODO lista ami a fenti cél elérésere vonatkozik.
Persze mivel tisztában vagyok vele hogy egy ilyen listát a végtelenségig lehetne meg bővíteni, így csak a legalapvetőbb fő szempontokra és szerkezeti elemekre fókuszáltam... mondhatni igyekeztem a lehető legigénytelenebb maradni :D 

Most hogy ezeket jobban átgondoltam és összefoglaltam, úgy érzem ha odafent is elérkezettnek látják az időt, akkor teljesen reális az esély a nyár eleji vízre tételre :) 
 
A lista a fontossági sorrendet tükrözi:    
  
1, RIG/vitorlák 
 
- Az árbóctalp már be van építve a hajóba.
- Előző nyáron sikerült elkészíteni az "A" formájú dupla árbócot, húzott üvegszálas csövekből. Még a saválló lemezből készített árbócscsúcson van némi munka de már minden adott hozzá.
- Amint a fagyok elmúlásával kikerül a hajó az udvarra, helyére teszem az arbócot. Fel kell húznom a vitorlát hogy méretre vághassam az alját és elvarrjam. A vitorla kiindulási alapjául egy barátomtól kapott jó állapotú használt genua szolgál.
Tavaly ősszel miután a hajó bekerült a téli szálláshelyére, kint az udvaron lefektettem az árbócot és a tervezett roller furlingos merev forstaghoz előkészített csövet. Kiterítettem hozzájuk a vitorlát és hosszasan meditáltam a legoptimálisabb felhasználási módozatokon :)
A lényeg hogy tavasszal amint az árbóc a helyére kerül, a vitorlát fel kell húznom és nekiállni méretre szabni. Jó hír hogy a genuaból kijön egy kisebb viharvitorla is.
- A merev forstagot és roller furling rendszert még össze kell állítani. Ezen még van némi elmetorna is de amint a vitorlát felhúzom, sok minden le fog tisztulni és meghozom a szükséges döntéseket ez ügyben is.
 
2, Összekötők (a waka és az ama közötti mechanikus kapcsolatot biztosítja)
 
A nyáron már elkészült egy működő változat de az egyik elemet gyengének találtam így tavasszal a RIG mellett a waka átalakítása lesz a legfontosabb feladat.
 
3, külső motorral kapcsolatos teendők 
 
A tél folyamán vettem Hollandiában egy HONDA BF6B 4,4kw motort amit még haza kell hoznom hogy ki tudjam alakítani a helyét és persze át tudjam nézni.
További jó hír hogy egy barátomtól is kaptam kis kétütemű 4-5LE teljesítményű Thomos  motort amit nagyon köszönök mert egyszerű felépítése folytán tökéletes tartalék lesz. A motor azóta már át lett nézve és fel lett újítva.
Feladat: a motor(ok) helyének kialakítása!
 
4, a kormányszerkezethez illetve az orrhoz a masszív saválló modulok mar elkészültek és fel vannak szerelve a "main hullra". 
Feladat:  A kormánylapát szintén elkészült de még a rudazatot kialakítása előttem áll.
 
5, 12V-os elektromos rendszer
 
- Jelenleg adott elegendő használható, már kimért és tesztelt 18650-es lithiumos cella 2db 4s12p -s akkumulátorhoz. Ezeket laptop aksikból bontottam majd teszteltem, az erre a célra használhatóakat kiválogattam majd csoportosítottam. 
- van egy 100W-os napelemem, hozza csatlakozók, kábelek, töltésvezérlő ...
- árbócsfény is megjött időközben
- minden egyéb kütyü és alkatrész ami ahhoz kell hogy végre összerakhassam a hajom 12V-os elektromos rendszerét.
Feladat: Nekiállni meg lehetőleg február végén hogy mire a hajóm kikerül, ne ezzel kelljen foglalkoznom. 
 
6, Tulajdonképpen a már meglévő 5V-os eszközeimmel a most készülő 12V-os hálózatom nélkül is útra kelhetnék:
 
- 5V/25W-os hordozható suaoki napelem
- 5V/20000mAh -as Li ionos aku 
- Samsung Galaxy Tab S3 tablet/telefon (LTE) ami navigációra is tökéletes. Van egy bluetoothos klavim is hozzá. Ha bezacskózom a klavit és a tabletet akkor gyakorlatilag bármilyen időjárási viszonyok között használhatóak.
- a Sony DSC-HX50 kamerám ami szintén 5V-os
- fejlámpa ami USB (5V) kábelen keresztül tölthető, illetve üzemeltethető
- kb. 20db 18650-es cella amiket nem építek be a 12V-os hálózatot kiszolgáló 2db aksiba.
 
7, svertre a hajótörzs kialakításából kifolyólag nem biztos hogy szükség lesz de azért nem árt összedobni egyet még vízre tétel előtt 
 
8, Kabin/Fekvőhely
 
Jelenleg a kabin bent van a házban és hálófülkeként funkcionál számomra :) Van még tervem vele  de lakható jelenlegi állapotában is. Az utolsó pillanatban az összekötőkre szerelt változat mellett döntöttem ami némi többletmunkával járt de azért összeállt :) Rövidesen azt is megírom hogy végül milyen szempontok miatt döntöttem ennél a változatnál illetve milyen fejlesztéseket tervezek későbbiekben a kabinon.
Konklúzió: Mivel a kabin jelenlegi állapotában is tökéletesen lakható, így az esetleges további ráfejlesztések a "nem feltétlen szükséges" listára kerültek át.
  
9, evező  
 
 
 
DSC03528
DSC03530
DSC03531
DSC03540
DSC03532
DSC03533
DSC03534
DSC03535
DSC03536
DSC03537
DSC03538
DSC03539
DSC03541
DSC03542
DSC03527
1
3
2