Nézetváltó: térkép / blog

A tegnapi esős, viharos nap után ma kellemes meleg idő lett. A nap meglehetősen erős volt, a fejem és a mellkasom meg is pirult de nem tudtam ellenállni hogy levegyem a pólóm.
Reggeli után átmentem a "Kanoa Outdoor & Events" -be ami ott volt mellettem 50m-re. Gondoltam megkérdezem hogy nem kaphatnék e 30l vizet feltölteni a készleteimet, ki tudja mikor lesz rá lehetőségem legközelebb...
 
Három napja értünk el a kiválasztott lerakodási helyhez, amit a google térkép street view, műholdas nézete és a felhasználók által feltöltött fotók alapján ítéltem alkalmas alaptábornak.
 
A Transcendent Voyager építése célegyenesbe érkezett, így felmerült a kérdés, hogy ahhoz hogy nyár elején vízre tehessem a hajóm, szükségem lehet e külső támogatók bevonására valamilyen formában, esetleg elkötelezettségek nélkül is meg tudom oldani hogy kihajózhassak vele? 
 
Készítettem egy kiértékelést a Transcendent Voyager jelenlegi (2019 február) készültségi állapotáról.

A célnak azt tűztem ki, hogy a kis hajóm, a Transcendent Voyager május végére már lakható állapotba kerüljön és alkalmas legyen a környező tengerek vagy óceán part menti vizein biztonságosan haladni.
Összeírtam mi van kész a hajómon és mi lenne még, az a továbbiakban elvégzendő munka amivel ez a cél megvalósulhat.
 
Ma hozzáláttam a Transcendent Voyager design festéséhez. Ez az első ilyen próbálkozásom így egy kisebb felületen (1000x600mm) a most elkészült rakódótér fedelén próbáltam ki ez irányú képességeimet :)
 
Ma hajnalban újra volt egy megvilágosult pillanatom a hajóm egyik lehetséges strukturális elrendezésével kapcsolatban felmerült technikai kérdésben :)
 
Összeírtam egy listát a két változat egymáshoz viszonyított előnyeiről illetve azokról a még hátralévő munkákról amiket a választástól függően el kellene végeznem rajtuk.
 
Összeraktam egy kis bemutató VR túrát. A város központjából kiindulva át a műhelyembe, bemutatva a Transcendent Voyager kabinját is. Ez a kis túra 4 sceenből áll, az az 4 helyszínt látogathattok meg és nézhettek ott körbe 360º-ban a gömb panoráma fotókon.
 
Reggel közvetlenül ébredés után (vagy még inkább előtte :D ) éreztem hogy kaptam egy ihletett pillanatot. Valami bevillant. Egy halvány kis szikra megragadta a figyelmem csak hogy újra gondolkodásra késztessen a hajó kabinjának elhelyezésével kapcsolatban.
 
Kellemes tavaszi idő van, így elővettem a könnyű kis 5L-es felpumpálható permetezőm, ami még nem volt használva. 
 
Közeledik a tavasz így eljött az ideje hogy összefoglaljam többek között a hajóm vízre tételével kapcsolatos gondolataimat :)
 
Tegnap "digitális hajóépítő napot" tartottam :)
 
Beköltöztem a hajókabinba ma délutánra, így könnyebben átláthatom a még kidolgozásra és megvalósításra váró részleteket.    A következő kérdések várnak még megoldásra a tél folyamán: 
 
Most a main hull (waka) orr és a far moduljának kialakítása folyik 2mm-es saválló lemezből. A far modul a képen látható orr modulhoz hasonló de a kormányszerkezet tengelytartó perselye (20mm-es saválló cső 2mm-es falvastagsággal) is bele lesz építve zsanérszerű kialakítással... 
A jó hír hogy most már lassan kezd hajó formát ölteni az a sok anyag és befektetett munka 
 
Új bútor a hálószobában ;)
New furniture in the bedroom!

Hazahoztuk a készülő hajóm (Transcendent Voyager) "main hull"-ját  ami 7,5m hosszú.
Igaz kicsit át kellett alakítani a hálószobámat, ki is lóg az előszobába de sikerült megoldani ;)
Így legalább nem kell messzire menni ha dolgozni szeretnék rajta. Már maga a jelenléte is inspirálóan hat! 
 
Eltelt néhány hónap az utolsó hajóépítéssel kapcsolatos írásom publikálása óta. A legfontosabb történés ez alatt az idő alatt az volt, hogy a nyár elején végre sikerült belekezdenem Transcendens Voyager "main hull"-jának az építésébe.
Most az ez alatt az időszak alatt történt fejleményekről illetve az építés folyamatáról, jelenlegi állásáról írok és posztolok fotókat.
 
Hydrofoil: 
Az elmúlt években felgyorsult a különböző szárnyprofilok fejlesztése és használata a hajózás különböző területein. Ezek a "foil"-ok mivel extra felhajtóerőt termelnek a vízben, képessé tehetik a hajót a vízből való ki(jebb)emelkedésre aminek eredményeképpen csökken a nedvesített felület így javul meghajtás hatásfoka és nem utolsó sorban ugrásszerűen megnő  a szárnyprofilt használó hajó által elérhető utazó és a maximális sebesség is. 
 
Bár a kis 16'-as partközeli kalandozóm a tél beköszönte miatt még vízre sem került de kihasználva a hideg időket néhány hete már belekezdtem egy nagyobb hajó tervezésébe. Tulajdonképpen mindig is egy óceáni átkelésre is alkalmas hajó tervezése és építése volt a cél de mint már írtam előző cikkeim egyikében, több okból is egy kisebb hajó építésével volt célszerű kezdenem illetve a nagyobbik hajó terve még nem is igazán kristályosodott ki akkoriban. Csak annyit tudtam/éreztem hogy egy multihull (többtörzsű) hajót szeretnék de további tanulmányokra volt szükségem ahhoz hogy elkezdhessem a konkrét tervezést.
 
Az esti érkezéskor készült fotót feltettem. Másnap világosban jó fényviszonyok mellett is fotózgattam, azokat is rövidesen publikálom...
 
2:00 Dunaújváros  1580fkm (46.58581 18.56889)   A fényszennyezés és a köd az éjszaka ellenére feketeség helyett egy mély szürkeségbe borítja a Dunát. Feltöltöttem a tegnapi hajónaplót (link) . Fotók szerintem csak vasárnap kerülnek fel, a videókkal meg a jövö héten elszórakozom :)