Shiva tánca

Horoszkópomat tekintve dupla mérleg (levegő) jegyű vagyok. Harmóniára törekszem az élet minden területén így az edzéseimben és a harcban is. Szeretem ezt a fajta könnyed de mégis dinamizmussal és energiával telített mozgásformát, mikor a lélek, az elme és a test tökéletességre törekedve a lehető legteljesebb összhangban nyilvánul meg. Ilyenkor az érzékek kiélesednek és a reflexek felgyorsulnak.

 

Sokféle harcmodorral megismerkedtem életem során. Bár nem tartom magam rossz belharcosnak sem, mind a tapasztalatom mind az ütő és rugóerőm is megvan hozzá de előnyben részesítem a  "vívó" harcmodort ahol a reflexek és a könnyed harmonikus mozgás dominál.

Olyan ez mint egy tánc, Shiva tánca melyben a teremtés és a pusztítás örök körforgása nyilvánul meg.

A küzdelmek alatt is sokszor mosolygok hisz ez is csak egyfajta játék, tánc számomra, illetve eszköz a test, az elme és a lélek tökéletesebb összhangjának megteremtésére.

Természetesen 42 évesen sok kihagyás és sérülés után már nem mozgok úgy mint 5 vagy 10 évvel ezelőtt de boldog vagyok hogy életemnek ebben a szakaszában is lehetőségem nyílik harcművészeteket gyakorolni egy nagyon jó csapatban akik közé örömmel megyek minden alkalommal...

A harcművészetek része lettek ennek az életemnek, így érzem teljesnek magam.