Támogatói partnerprogram

A Transcendent Voyager építése célegyenesbe érkezett, így felmerült a kérdés, hogy ahhoz hogy nyár elején vízre tehessem a hajóm, szükségem lehet e külső támogatók bevonására valamilyen formában, esetleg elkötelezettségek nélkül is meg tudom oldani hogy kihajózhassak vele? 

Ezen megvalósítás következő lépcsőfokának azt tűztem ki, hogy a kis hajóm, a Transcendent Voyager nyáron már lakható állapotban vízre kerüljön (persze a "lakhatóság" fogalma kinek mit jelent ;) ) és alkalmas legyen a vízretétel helyszínének viszonyai között, a part menti vizeken történő biztonságos közlekedésre. Tegye ezt akár vitorlával, egy kis motorral vagy evezőkkel :) 
.... persze az ideális az lenne ha minden szükségesnek ítélt felszerelés (pl.: maga a lakhatóvá tett törzs, vitorla, motor, evezők, túrafelszerelés, elektronika stb.) már a hajóra felszerelve rendelkezésemre állna vízre tételkor de én akkor is sikerként fogom megélni a történéseket ha csak a vízre bocsátott úszóképes hajótestem lesz meg aminek kabinja megvéd a időjárás viszontagságaitól, evező és egy kis működőképes motor amivel helyváltoztatásra leszek képes... na meg a már meglévő túrafelszerelésem ;)

A tél folyamán vettem Hollandiában egy HONDA BF6B 4,4kw motort amit még haza kell hoznom hogy ki tudjam alakítani a helyét és persze át tudjam nézni.

További jó hír hogy egy hajós barátomtól is kaptam kis kétütemű 4-5LE teljesítményű Thomos  motort amit nagyon köszönök mert ezzel is előrébb járok :) 
Szóval a lényeg hogy a kis proámat vízre lehessen tenni, tudjak benne lakni, lehessen vele helyet változtatni és majd a nyár folyamán, már a "vízen" folytatom a szükségesnek ítélt további fejlesztési munkálatokat. 

A " 2019 február - A Transcendent Voyager készültségi állapotának kiértékelése " írásomban összefoglaltam mi van kész a hajómon és mi lenne még az a továbbiakban beinvesztálandó minimum pénz, felszerelés illetve munka amivel ez a cél (vízre tétel beköltözéssel) megvalósulhat. 
Az állapotkiértékelés mellé készítettem egy prioritási listát is arról hogy milyen további anyag és felszerelés vásárlások illetve munkák szükségesek hogy ezt a nagyon minimalista, mondhatni “posztapokaliptikus" vízi járművet a nyílt vízen való haladásra és óceáni átkelésre is alkalmassá tegyem :D
Persze mivel tisztában vagyok vele hogy egy ilyen listát a végtelenségig lehetne meg bővíteni, így csak a legalapvetőbb fő szempontokra és szerkezeti elemekre fókuszáltam... mondhatni igyekeztem a lehető legigénytelenebb maradni :D 

Rátérve a Támogatói Partnerprogram témájára, három kategóriába foglaltam össze a lehetséges támogatásokat:

1, Pénzügyi támogatás ami lehet szabadon felhasználható illetve a támogató által meghatározott célra biztosított 

2, Hajó és túrafelszerelések, szerelvények 
Itt szóba jöhetnek olyan gyártók, forgalmazók akik hajózáshoz kapcsolódó alkatrészeket, eszközöket, szerszámokat és egyéb hasznos kiegészítőket gyártanak vagy forgalmaznak, illetve magánszemélyek is akiknek van nélkülözhető új vagy használt felszerelésük amiket tudnék használni.

3, Hajószállítás

A hajóm vízre tételére eddig három lehetséges helyszínt, pontosabban térséget határoztam meg de döntést még nem hoztam ez ügyben, így akár ezeken túl is nyitott vagyok egyéb új javaslatokra, opciókra, ajánlatokra. Szóval ha van ötlet, javaslat, szívesen fogadom :)

A végső döntésnél valószínűleg sok fog múlni majd az aktuális anyagi lehetőségeimen, ezért szívesen veszem ha valaki fel tudná ajánlani a 7,5m hosszú, mindenestől kb. 600kg tömegű felszerelésem elszállítását oly módon hogy amennyiben ez lehetséges, akkor ne kelljen készpénzzel fizetnem érte hanem tehessem azt a későbbiekben felsorolandó egyéb kompenzációs lehetőségek valamelyikével. 

Rövidesen össze fogom foglalni milyen más, készpénzen túli kompenzációs lehetőségeim vannak, milyen formában tudnám a támogatóim részéről felmerülő költségeket, szívességeket viszonozni. 

A vízre bocsátás lehetséges helyszíneivel kapcsolatos cikkem itt található: 
https://blog.owanderer.com/kronikak/az-ut/598-vizre-bocsajtassal-kapcsolatos-gondolataim-1

...............

 

"...határidők és konkrét úti célok nélkül, kikötőből kikötőbe, partról partra vándorolva. Hajnalban vitorlát bontok ha az időjárás jónak ígérkezik, majd késő délután újra a part felé veszem az irányt a következő kikötésre alkalmasnak tűnő hely felé. Ott eltöltök egy-egy éjszakát vagy néhány napot, majd indulok tovább. Ha egy adott helyen úgy érzem maradnom kell még, akkor maradok akár egy hetet vagy hónapot, ahogy az élet hozza, megélve minden pillanatot…"


Az utam első szakaszán az "összeszokási időszakban" nem tervezek több napos "nonstop" szakaszokat mindaddig amíg fel nem mérem a Transcendent Voyager képességeit és korlátait. Természetesen mind a hajóm mind a saját képességeim javítása és a korlátaink kitolása folyamatos lesz az út során hiszen ez az élet egyik lényege. Tanulás és fejlődés.

A következőkben igyekszem majd összefoglalni a lehetőségeimet "kompenzáció", ellenszolgáltatás terén. Persze az itt leírtakon túl is minden egyéb ötletet, ajánlatot és javaslatot megfontolok de nem áll szándékomban felelőtlenül olyan dolgokat is felvállalni kötelezettségekként amik révén bár pénzhez vagy egyéb támogatáshoz juthatnék de általa éppen az az életérzés, tudatállapot veszne el aminek megvalósítása, megélése céljából útra kelek.

Egy rövid vázlatos lista, mit tudok felajánlani támogatói partnerprogram keretében viszonzásul. A részletekről a kapcsolatfelvétel után tudunk egyeztetni.

1, Kreatív tanácsadás, tervezés és kivitelezés ami az egyik talán legkönnyebben anyagiakra átváltható ajánlatom. 
Ez magába foglalhat többek között komplett cégarculat tervezést mind online mind offline területen, webszájtok, webáruházak fejlesztését, nyomdaipari tervezést és kivitelezést, fotózást, filmezést, beleértve 360-as fotók, VR túrák, 360-as és „overcapture” filmek készítését! 
Részletekkel és referenciákkal kapcsolatban lépjetek kapcsolatba velem.

2, Hajós túrák amik lehetnek
a, Csatlakozások hozzám egy egy konkrét útszakaszra
b, Az éppen adott tartózkodási helyemről amit egy időre bázisnak használok (ez lehet kikötő, homokos partszakasz, védett öböl stb.)  kifutva laza kis örömvitorlázás vagy a környék felfedezése, megismerése.
c, Táborok, csapatépítő tréningek szervezése egzotikus helyeken. Szállások igény szerint helyi vendégházakban, hotelekben de akár nomád módon sátorban, hálózsákban biwakolva. 

3, Reklámfelületek (online és offline), terméktesztek írásos posztokban, Vlog és más videó anyagokban
Bővebb infó a weboldalaimról, azok statisztikájáról, reklámfelületeimről és a facebook "törzsemről" kapcsolatfelvétel után... 

Tudom hogy az eddig leírtak nem egy marketinges szempontból értékelhető projektleírás (ami miatt számítok is néhány barátom megrovására :) ) de nem is annak szántam :)
Nincs benne konkrét fizikális síkon értékelhető konkrét célkitűzés se ígéretek se biztosítékok ezek megvalósítására amivel ez a "projekt" eladható lenne. 
Nincsenek kőbe vésett tervek, megvalósítandó határidők, nincsen kitűzve se a kezdete se a vége. Minden csak megyen a maga útján és ha meg kell valaminek történnie akkor az meg is történik majd a maga idejében...

Igazából csak akkor ízlelhetjük meg a szabadság hangulatát, mint a tökéletes félelem nélküliség tudatállapotát a maga valójában, ha sikerül kifejlesztenünk a hit mellé a bizalom képességét is. Mikor képessé válunk kizárni a múlton való nosztalgiázást vagy éppen rágódást csak úgy mint a jövő tervezgetését vagy a miatta való aggódást, ha az adott pillanatban képesek vagyunk elengedni minden anyagi síkon megvalósítható célt és annak várható eredményét, következményét, ha képessé válunk lemondani cselekedeteink gyümölcséről!

A szabadság "érzésének/hangulatának/tudatállapotának" pont az a lényege hogy csak úgy kerülhetünk közelébe ha felismerjük, nem lehet és nem is kell mindent előre részletesen megtervezni mert azok erős kötéseket képeznek az elménkben amik egy idő után görcsös ragaszkodások kialakulásához vezetnek. Ha meg valami közbejön, megváltoznak a körülmények amikre esetleg adott helyzetünkben nem lehettünk hatással, akkor csak a csalódás ízét érezzük át a várt katarktikus boldogság vagy elégedettség helyett.
Hagyni kell hogy a dolgok a maguk módján, a maguk ütemében valósuljanak meg. Meg kell tanulnunk rábízni magunkat a magasabb elrendezésekre...  na de most inkább csak maradjunk ennyiben, majd egy másik írásomban részletesebben visszatérek a témára :) 

A lényeg hogy nem áll szándékomban senkit sem meggyőzni bármiről mert mindannyiunknak a magunk útját kell járnunk. Egyszerűen csak nem akartam hamis illúziót kelteni vagy hagyni hamis illúzió kialakulását arról hogy mi az amit valójában keresek, mi az amit ezzel az úttal megvalósítani szeretnék. 

Mindannyian mások vagyunk, mind más és más hangulat/tudatállapot/életérzés megízlelésére törekszünk életünkben, aktuális életszakaszunkban és ez így van jól.   

A hajóm így vagy úgy de vízre kerül :) Kérdés hogy szeretnétek e ebben részt venni, módotokban áll e támogatni megvalósításomat, majd esetleg a későbbiekben csatlakozni hozzám egy egy szakaszra vagy a szervezett táborok, foglalkozások egyikére, megvalósítva többek között olyan tudatállapotok, életérzések megélését amire a mindennapjaitok során nincs lehetőségetek.

Ha bármilyen kérdésetek vagy kérésetek, esetleg észrevételetek, javaslatotok van, kérlek lépjetek kapcsolatba velem e-mailben a kapcsolat/at/owanderer.com (értelem szerűen /at/=@ ) címen, a "Kapcsolat" menüpont alatti üzenetküldő űrlapon: kapcsolat vagy skypen az owanderer felhasználói név alatt.

Köszönöm hogy végigolvastátok :)

Legyen szép a napotok!